English (United Kingdom)Turkish (Turkiye)
tsf logo 2015

banner isbanknew

gsb logo 2019


cesme logo

 

650x180 _b29615916880b__1687627767
Çeşme Açık Sona Erdi
DSC 0093 - CopyCumartesi, 29 Haziran 2013 17:25 22 Haziran 2013 tarihinde başlayan Çeşme Uluslararası Satranç Turnuvası 28 Haziran 2013 günü saat 10.00 başlayan son turun ardından saat 15.00'da yapılan ödül töreni ile sona erdi. Turnuva boyunca servisle salona taşınan sporcular heyecanla ödül törenini beklediler. Çeşme Open içinde bir yıldırım turnuvası ve Yöre Gezisi etkinliği de satranççılar ve veliler arasında çok ilgi gördü. Turnuvaya 9 ülkeden 213 sporcu katıldı. Dokuzuncu turun ardından;

A KATEGORİSİ

1. IM Shota AZALADZE Gürcistan
2. IM Zurab ZAVAKHADZE Gürcistan
3. IM Bahruz RZAYEV Azerbaycan oldular.

A Kategorisi En İyi Türk Sporcu

1. GM Mustafa YILMAZ
2. Fethi APAYDIN
3. CM Ege KÖKSAL

A Kategorisi 16 Yaş Altı

1.Tuna TUNCER
2.Melih Kaan CAN
3.Ozan CİNGÖZ

A Kategorisi En İyi 55 Yaş Üstü

Avram Alber VALANSİ

Turnuvanın En Genç Sporcusu:

 Batuhan Durhan

B KATEGORİSİ

1.Hakkı Kaan Şimşek Ordu
2.Metin Çakıroğlu Bursa
3.Ozan Öz İzmir

C KATEGORİSİ

1. WIM Sopiko TERELADZE Gürcistan
2. WIM Diana BACIU Moldova
3. Mariam Tevzadze Gürcistan

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'yla başlayan kapanış törenine Çeşme Belediye Başkanı Faik Tütüncüoğlu, Belediye Meclis Üyeleri, TSF Başkan Vekili Prof. Dr. Yusuf Doğruer, Merkez Hakem Kurulu Başkanı Dr. Olgun Kulaç, TSF İzmir İl Temsilcisi Emin Yasa Altun, Merkez Hakem Kurulu Üyesi Aykut İlker Mete, Çeşme Belediye Spor Başkanı, CHP Çeşme Kadın Kolları Başkanı, çok sayıda satranççı ve veli katıldı. Turnuva organizatörü Mehmet Sarısaç yaptığı konuşmada turnuvanın seyri hakkında bilgiler verdi ve emeği geçenlere teşekkür etti.

Ardından konuşmasını yapan TSF İzmir İl temsilcisi Emin Yasa Altun "Çok başarılı ve örnek bir turnuva oldu. İlçe temsilcimiz Mehmet Sarısaç'ı başhakem nezdinde turnuvada görev yapan bütün hakemlerimizi kutluyorum, teşekkür ediyorum." dedi. MHK Başkanı Dr. Olgun Kulaç teşekkür konuşmasında Çeşme'de bir norm turnuvasının çok anlamlı olacağını söyledi. Daha sonra kürsüye gelen TSF Başkan Vekili Prof. Dr. Yusuf

Doğruer: Çeşme ve satranç sözcüklerinin çok uyumlu hale geldiğini, buna katkı sağlayan Çeşme Belediye Başkanı Sayın Faik Tütüncüoğlu'na ve organizatörümüz Mehmet Sarısaç'a çok teşekkür ettiğini ifade ederek TSF Başkanı Sayın Gülkız Tülay'ın da selamlarını iletti. Bu turnuvanın geleneksel hale gelmesi yönündeki isteklerini Belediye Başkanı Faik Tütüncüoğlu'ndan beklediklerini söyledi.

TSF Başkan Vekili Prof. Dr. Yusuf Doğruer federasyon adına teşekkür plaketlerini çeşme Belediye Başkanına, Ulusoy Denizcilik İşletmesine, Çeşme Marina'ya, Kırçiçeği Restoran'a turnuva başhakemi Fahri Karabay'a ve turnuva organizatörü Mehmet Sarısaç'a verdi.

Çeşme Belediye başkanı Faik Tütüncüoğlu kürsüye gelerek turnuvaya yurt içinden ve dışından katılan herkese teşekkür ederek gelecek yıl yine kendilerini beklediklerini ifade etti. Çeşme Açık'ı geleneksel hale getirmek için belediye meclisinden karar çıkaracaklarını ve bu turnuvayı Mehmet Sarısaç'ın sayesinde her yıl yapmayı düşündüklerini söyledi. Çeşme'yi bir satranç kenti yapacaklarını aktardı. TSF'ye ve katkı yapan herkese teşekkür etti.

Program madalya, kupa ve para ödüllerinin dağıtımıyla son buldu. Veli ve sporcular Turnuva direktörü Mehmet Sarısaç'a Çeşme Açık ile ilgili teşekkür ve övgülerini yoğun bir şekilde ifade etmeleri organizasyon komitesinin yorgunluklarını aldı. Yerli, yabancı sporcular servisle yerlerine ulaştırıldılar. Havaalanı transferiyle birlikte kalabalık bir sporcu topluluğu Denizli'ye gitmek üzere turnuva servisiyle İzmir Otogar'a bırakıldılar. Bir turnuva daha böylece bitmiş oldu.

DSC 0058

DSC 0080

DSC 0089

DSC 0093

DSC 0109

DSC 0117

DSC 0123

DSC 0132

DSC 0150

DSC 0154

DSC 0158
 
 
Turkish Chess Federation © 2013