English (United Kingdom)Turkish (Turkiye)
tsf logo 2015

banner isbanknew

gsb logo 2019


cesme logo

 

650x180 _b29615916880b__1687627767
Çeşme Açık’ta Yarış Başladı
phoca thumb l dsc 0127Çeşme Belediyesi ve Türkiye Satranç Federasyonu işbirliği ile düzenlenen Uluslararası Çeşme Açık Satranç Turnuvası, 12 Haziran 2017 tarihinde gerçekleşen açılış töreni ile başladı.
Turnuvanın açılış töreni, Çeşme Kaymakamı Hacı Mehmet Kara, Belediye Başkan Yardımcısı Şakir Karadede, Çeşme Belediye Meclis Üyeleri H. Şerif Gün, Banu Ayhan, Celil Altan, Çeşme İlçe Emniyet Müdürü Hüseyin Yılmazer, TSF İzmir İl Temsilcisi Mustafa Ulusoy, Turnuva organizatörü Mehmet Sarısaç, veliler ve satranç sporcularının katılımıyla gerçekleşti.
Turnuvanın açılış konuşmasını yapan Çeşme Kaymakamı Hacı Mehmet Kara, "Güzel Çeşmemize hepiniz hoş geldiniz. Dilerim bu turnuvada güzel maçlar çıkararak, aynı zamanda Çeşme'de hoşça vakit geçirirsiniz. Bu arada bundan bir saat kadar önce Çeşme'de de hissedilen bir deprem oldu. Ama iyi tarafı, ilçemizde ve İzmir genelinde herhangi bir olumsuz durum tarafımıza iletilmedi. Bu vesile ile tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Turnuvaya katılan tüm satranç sporcularına başarılar diliyorum. Ayrıca turnuvanın düzenlenmesinde emeği geçen Çeşme Belediyesi'ne, Türkiye Satranç Federasyonu'na teşekkür ediyor, görevli hakemlere başarılar diliyorum" diye konuştu.

Çeşme Belediye Başkan Yardımcısı Şakir Karadede ise Çeşme Belediyesi'nin ev sahipliğinde yapılmasının sevinci içerisinde olduklarını belirterek "Yurt içi ve yurt dışından ilçemize gelen tüm katılımcıların, güzel anılarla Çeşme'den ayrılmalarını diliyoruz. Tüm satranç sporcusu misafirlerimize başarılar diliyorum" diye konuştu.
Açılış konuşmalarının ardından turnuvanın sembolik açılış hamleleri, Çeşme Kaymakamı Hacı Mehmet Kara, GM Ukraynalı Vladimir Baklan, Belediye Başkan Yardımcısı Şakir Karadede ve WGM Betül Cemre Yıldız tarafından yapıldı.

Çeşme'de bu yıl beşincisi düzenlenen Uluslararası Çeşme Açık Satranç Turnuvası'nda 11 farklı ülkeden (Türkiye, Rusya, Belçika, Romanya, Azerbaycan, Ukrayna, Bulgaristan, İran, Sırbistan, Gürcistan, Özbekistan,) 470 sporcu yarışıyor.


phoca thumb l dsc 0054
phoca thumb l dsc 0055
phoca thumb l dsc 0059
phoca thumb l dsc 0127
 
Turkish Chess Federation © 2013