English (United Kingdom)Turkish (Turkiye)
tsf logo 2015

banner isbanknew

gsb logo 2019


cesme logo

 

650x180 _b29615916880b__1687627767
Çeşme Açık Başladı
cesmeÇeşme Belediyesi ve Türkiye Satranç Federasyonu'nun katkılarıyla, Mehmet Sarısaç'ın organizatörlüğüyle düzenlenen 1. Çeşme Open Uluslararası Satranç Turnuvası Ilıca Buğday Düğün Salonu ve Kongre Merkezi'nde başladı. Çeşme'de bu yıl ilk kez düzenlenen uluslararası satranç turnuvasının yoğun ilgi gördüğünü belirten Çeşme Belediye Başkanı Faik Tütüncüoğlu, turnuvaya 9 ülkeden 211 sporcunun katıldığını belirtti.

Organizasyonun açılış töreninde Çeşme Belediye Başkanı Faik Tütüncüoğlu, TSF Merkez Hakem Kurulu Başkanı Dr. Olgun Kulaç, TSF İzmir İl Temsilcisi Emin Yasa Altun, TSF Çeşme Temsilcisi Mehmet Sarısaç söz aldı. Açılış törenine Çeşme Belediye Meclisi üyeleri, Gençlik Spor Müdürü, Çeşme Belediye Spor Başkanı ve uluslararası arenada başarı sağlamış satranç oyuncularının yanı sıra çok sayıda veli ve Çeşmeli katıldı.

KDR 6167

Açılış konuşmasını yapan Çeşme Belediye Başkanı Faik Tütüncüoğlu, yaptıkları çalışmalarla Çeşme'nin bir satranç kenti olduğunu söyledi. Kendisi de satranç tutkunu olduğunu hatırlatan Tütüncüoğlu, turnuvada mücadele edecek sporculara başarılar diledi, desteklerinden dolayı TSF'ye teşekkür etti, "Türkiye'nin ve dünyanın en iyi satranç oyuncularının da arada bulunduğu satranca gönül vermiş konuklarımızı bizim için ağırlamak bir onurdur" diye konuştu. Çeşme'de sosyal yaşam ve spora dair tüm faaliyetleri geliştirmek için çalışmalar yürüttüklerini kaydeden Başkan Tütüncüoğlu, ilçenin çok yönlü faaliyetlerine dikkat çekti, beyni geliştiren ve düşünme yeteneğini artıran satrancın bu sporlar içinde özel bir yerinin olduğunu söyledi.

KDR 6262
Son yıllarda ilçede satrancı geliştirmek için atağa kalktıklarını vurgulayan Tütüncüoğlu, geçen yıl açılan Çeşme Belediyesi Satranç Eğitim Merkezi'nin de bu süreçte kilometre taşı olduğunu kaydetti. Çeşme'de şimdiye kadar ulusal çapta turnuvalar düzenlediklerini bilgisini veren Tütüncüoğlu, TSF Çeşme Temsilcisi Mehmet Sarısaç'ın uzmanlık desteğiyle turnuvanın uluslararası bir boyut kazandığını açıkladı. Satrancın genç nesiller üzerindeki etkisine dikkat çeken Tütüncüoğlu, "Bu sene ilkini düzenlediğimiz organizasyona 9 farklı ülkeden toplam 211 sporcu katıldı. Seneye bunu daha da ileriye taşıyacağız. Toplam 3 kategoride yarışacak satranççılardan ilk 10'a girenlere toplam 33 bin 500 lira değerinde para ödülü verilecek. Turnuva 28 Haziran'a kadar devam edecek" şeklinde konuştu.

Mehmet Sarısaç

TSF Çeşme Temsilcisi Mehmet Sarısaç ise Çeşme'nin ilçe olmasına karşın, satranç adına yapılan yatırımın birçok ilden daha fazla olduğunu belirtti, kurulan satranç merkezinde her yıl yüzlerce öğrenciye ücretsiz satranç eğitimi verildiğini söyledi. Turnuva hakkında bilgiler de veren Sarısaç, Elo'su 1800'ün üzerinde olan oyuncuların A, 1800 altındaki oyuncuların B, kadınların C kategorisinde olmak üzere toplam 3 kategori olduğunu kaydetti. Sarısaç, "Bu yıl ilk kez uluslararası olarak düzenleniyor olmasına karşın katılmak için Azerbaycan, Bulgaristan, Gürcistan, İran, Libya, Moldova, Rusya, Polonya, Türkmenistan'dan gelen satranç oyuncuları var" diye konuştu

salon görüntüsü

IMG 2296

Turnuvanın başlangıç hamlesi Başkan Faik Tütüncüoğlu ve Türkiye'nin en genç Büyük ustası Mustafa Yılmaz arasında yapıldı
 
Turkish Chess Federation © 2013